Etusivu » LuovaMiete Blogi » Kiitos ja hei konsultti!

Kiitos ja hei konsultti!

  • tehnyt

Tuli aika luopua käyttämästä itsestäni työnimikettä konsultti. Pelkästään konsulttina toimiminen oli aina kompromissi ja kuitenkin tein paljon muutakin. En koskaan oikein istunut konsultin rooliin, mutta konsultti oli nimike, jolla pyrin erottautumaan valmentajista. Koin ettei minulla ollut niin selkeästi annettavaa valmentajien joukkoon ja en oikeasti tiedä olisinko niin hyvä valmentaja, kuin olen konsulttina. 

Iso syy nimikkeestä luopumiseen on se, että voin nyt laajentaa palvelutarjontaani, ja tarjota parempia palveluita. Edelleenkin voit ostaa minulta konsultointia, mutta voit ostaa myös suunnittelupalveluita ja palkata minut toteuttamaan projekteja. Konsultointityylini alkoi muistuttaa enemmän työnohjausta, vaikka selkeitäkin eroja on. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että tulevaisuudessa tarjoan myös työnohjausta. 

Palvelut päivittyvät ja konsultointi laitetaan pakettiin

Jatkossa konsultoinnin ostaminen helpottuu selkeämpien pakettien ja teemojen ansiosta. Konsultointi ei ole enää yhtä räätälöitävissä ja joustavaa, mutta samalla konsultointi tulee antamaan enemmän sinulle asiakkaana. Jos haluat tietää sopiiko sinulle paremmin tähän hetkeen konsultionti vai sparraus, voit lukea kysymykseen vastaavaan blogitekstini. Uskon että konsultoinnissa fokus pysyy paremmin uudistuksien myötä ja konsultoinnin arvo pääsee paremmin esille.

  • Kokonaisuutena konsultointi on nyt selkeämpää ja tavoitteiden asettaminen on helpompaa. 
  • Hahmotat myös paremmin, mitä eroa on konsultoinnilla ja valmentamisella. 
  • Konsultoinnin aikana nouseviin tarpeisiin voin vastata nyt paremmin ja tarjota suunnittelupalveluita ja tehdä sinun kanssa yhteistyössä projekteja. 
  • Kaikki tämä keventää sinun työtaakkaa ja mahdollistaa paremmin omaan ydintyöhön keskittymisen. 

Teemat, joita konsultoinnissa voidaan käsitellä: 
1. Asiakasymmärrys ja oman yrityksen ymmärrys. Asiakasymmärryksen lisääminen, asiakasläheisyys ja asiakaslähtöisyys palveluntuottajana
2. Omien yritystavoitteiden selkeyttäminen ja mittareiden asettaminen omalle toiminnalle
3. Kilpailijoiden hahmottaminen ja oman yrityksen vahvuuksien selkeyttäminen
4. Palveluntuottamiseen liittyvät prosessit ja niiden selkeyttäminen

Yksilökonsultointien rinnalle olen kehittämässä myös ryhmämuotoista sparrausta, joka tulee olemaan rennompaa ja sopii pitempiaikaiseen yhteistyöhön. 

Suunnittelupalvelut ja projektit tekevät paluun ja samalla uudistuvat. Huomasin, että usein asiakkaat kaipasivat enemmän kuin konsulttina pystyin antamaan. Osa työstä olisi hyvä saada ulkoistettua tai projektiin kaivattiin suunnitteluun tai ohjaamiseen apua. 

Kaipasin itse myös luovempaa ja monipuolisempaa työotetta. Olen tottunut olemaan helposti lähestyttävä ja toimimaan lähellä asiakasta. Tuntuu luontevalta, että työskentelisin useammissa projekteissa asiakkaideni kanssa ja asiakkaani saisivat käyttöön enemmän osaamistani. 

Ensimmäinen uudistettu palvelukokonaisuus konsultoinnin rinnalla on “Lisää ymmärrystä ja raameja”. Tämä sopii sinulle, kuka haluat selkeämpiä raameja omalle yritystoiminnalle tai palvelulle. Syvennät ymmärrystäsi siitä, minkälaista toimintaa haluat ja miksi. Opit lisää asiakkaistasi ja hahmotat paremmin oman yrityksesi ja palveluidesi arvoa asiakkaidesi näkökulmasta.