Etusivu » LuovaMiete Blogi » Konsultin ja valmentajan erot, mitä ne ovat?

Konsultin ja valmentajan erot, mitä ne ovat?

  • tehnyt
konsultin ja valmentajan erot

Monelle valmentaja voi olla tutumpi kuin konsultti. Usein konsultit mielletään asiantuntijoiksi, jotka toimivat enemmän perinteisessä yritysmaailmassa ja isompien yritysten kanssa. Tämä voi pitää paikkansa monenkin konsultin kohdalla, mutta yhtä lailla konsulteilta saa tukea ja apua myös pienemmät yrittäjät. Konsulteilta saa neuvoja monenlaisiin asioihin ja näitä asiantuntijoita on varmaan yhtä monta erilaista kuin konsultteja on yhteensä. Valmentajat ovat trendanneet viime vuosina ja ovat monet kokevatkin tämän takia valmentajan helpommin lähestyttäväksi. Valmentajat esiintyvät useammin mediassa ja artikkeleissa, jotka on suunnattu yksityishenkilöille ja kuluttajille. Kuitenkin valmentajat ja konsultit ovat  yhtä lailla asiantuntijan roolissa. 

Olenkin aikaisemmin kirjoittanut hieman neuvoja siihen, että miten valita konsultin ja valmentajan väliltä. Pääset lukemaan tuon tekstint tästä linkistä. Nytpä haluan vielä selkeyttää tätä ja tuoda näkyville konsultin ja valmentajan erot. Molempia tarvitaan. Ja nykyään varmasti monet valmentajat tekevät valmennustyön lisäksi myös konsultointia. Ja yhtä lailla konsulteilla voi olla valmentajan taitoja ja osaamista, sekä valmennuspalveluita.  Vaikka nyt puhunkin valmentajan ja konsultin eroista, kyse ei ole ihmisestä itsestään. Tarkoitukseni on selkeyttää odotuksia valmennus ja konsultointia kohtaan. 

Konsultin ja valmentajan erot

Käytän samaa lähdettä kuin aikaisemmissakin postauksessa. Nostan nyt lähteestä esille vain muutaman eron esimerkiksi. Jos olet kiinnostunut niin, olen merkinnyt lähteen ja voit syventyä siihen lisää. Löydät viitteet ja linkin tämän blogipostauksen lopusta.

1. Kenen näkökulma?
Konsulttien hyöty on siinä, että he tuovat sinulle ulkopuolisen näkökulmaa ja asiantuntemusta. Valmentajat taas auttavat sinua usein pääsemään ”sisäiseen” tietoosi ja selkeyttävät sinun ajatuksiasi. Usein näitä molempia tarvitaan yritystoiminnan kehittämisen eri vaiheissa. Samoin yrittäjät itse hyötyvät molemmista. Konsultin kanssa työskentely voi auttaa oppia arvostamaan ja luottamaan muiden osaamiseen. Valmentajan kanssa työskentely koetaan usein itsevarmuutta lisääväksi.

2. Yhteistyön laatu ja määrä?
Tapa tehdä yhteistyötä on kovin erilainen valmentajien ja konsulttien kanssa. Usein konsultit työskentelevät itsenäisesti suhteessa asiakkaaseen. Asiakas saa arvioitavaksi valmiiksi tehdyn työn. Toki konsultit saattavat työskennellä tiimeissä ja tehdä näin keskenään yhteistyötä. Kuitenkin usein valmentajan kanssa yhteistyö on tiivimpää ja saat enemmän aikaa vuorovaikuttaa. Valmentajan kanssa voidaan vaihtaa enemmän ajatuksia ja näin tehdä enemmän yhteistyötä.

3. Rajojen hakeminen yksin vai yhdessä?
Riippuen tilanteestasi tämä saattaa olla hyvinkin oleellista tavoitteidesi kannalta. Jos koet mielekkääksi työskennellä itsenäisesti ja osaat asettaa rajat itselle (ja mahdollisesti) muille ja suhteellisen vaivattomasti, niin pärjäät konsultin kanssa todennäköisesti hyvin. Valmentajalta saat enemmän näkökulmaa ja tukea purkamaan rajoja ja rajoitteita tavoitteiden tieltä.

Tässä kuvassa on karkea, mutta mielestäni hyvin osuva erittely konsulttien (tästä eteenpäin neuvonantaja) ja valmentajien eroista.

konsultin ja valmentajan erot.
Valmentajan ja konsultin erot Lähde The Difference Between A Coach and a Consultant Terri Levine. viitattu 13.7.2021

Lähde The Difference Between A Coach and a Consultant Terri Levine
http://www.sideroad.com/Coaching/coach-versus-consultant.html viitattu 13.7.2021

Haluatko jutella lisää?

Olen aktiivinen Instagramissa ja keskustelen siellä mielelläni kanssasi lisää tästä aiheesta. Vastaan myös kysymyksiin, joten kannattaa tulla sinnekin verkostoitumaan kanssani! 🙂 Löydät minut IGn puolelta klikkaamalla tästä luovamiete

Miten valmentaja ja konsultti eroavat toisistaan? https://fi.pinterest.com/LuovaMiete

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *