Etusivu » LuovaMiete Blogi » Tarvitseeko luova yrittäjä valmentajan vai konsultin?

Tarvitseeko luova yrittäjä valmentajan vai konsultin?

  • tehnyt
konsultti vai valmennus
Konsultti vai valmentaja, kumman valitset?

Niin tarvitseeko luova yrittäjä valmentajan vai konsultin vai kumpaakaan? Mahdollisesti ja hyvin todennäköisesti jossain vaiheessa moni yrittäjä tarvitsee konsultin tai valmentajan apua. Ei ole poissuljettua, että yrittäjä työskentelisi sekä konsultin että valmentajan kanssa. Kuitenkin moni arkailee avun ja tuen hakemista.

Usein tuen ja avun tarve myönnetään vasta sitten, kun tilanne on päässyt jo ehkä kriisiytymään tai muuttumaan uuvuttavan raskaaksi. Omat voimat eivät enää riitä ja arki muuttuu tahmeaksi. Tässä vaiheessa yhteistyön aloittaminen ei ole kaikista helpointa ja suosittelenkin, että tukea ja apua haetaan mieluiten ennen tilanteen muuttumista uuvuttavaksi. 

Kumpaa sitten luova yrittäjä tarvitsee enemmän konsulttia vai valmentajaa? 

Tällä hetkellä valmentajat ovat jopa trendi. Kaikkeen voi olla valmentaja ja minulla ei ole mitään tätä vastaan. Mielestäni moni valmentaja onkin enemmän konsultti, mutta hyötyy trendikkäästä valmentajanimikkeestä enemmän. Konsultit herättävät erilaisia mielikuvia kuin valmentajat. Karkeasti joku onkin erottanut valmentajat ja konsultit toisistaan kuvaamalla konsultteja henkilöiksi, jotka kertovat mitä pitää tehdä ja valmentajia henkilöiksi, jotka eivät kerro mitä täytyy tehdä. Ihan näin tämä mielestäni ei nykyään enää ole. 

Riippuu hyvin paljon konsultista/valmentajasta, hänen taustastaan ja lähestymistavastaan, minkälaista työskentely sitten on. Tietenkin kyse on myös tarjottavasta palvelusta, yrityksen kulttuurista ja muista asioista. 

Tässä sinulle taulukko, josta voi olla apua päättämään kumpaa tarvitset valmentajan vai konsultin

Haluatko jutella lisää?

Olen aktiivinen Instagramissa ja keskustelen siellä mielelläni lisää liittyen palvelupolkuihin. Vastaan myös kysymyksiin, joten kannattaa tulla sinnekin verkostoitumaan kanssani! 🙂 Löydät minut IGn puolelta klikkaamalla tästä luovamiete